Palvelun kuvaus

Lääkehoidon tarkastus- ja arviointipalveluun kuuluu ajanvarauksella tapahtuva noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käydään läpi lääkehoidon toteutusta, mahdollisista haittaoireista ja ravitsemukseen liittyviä asioita. Saat arvioinnin perusteella ajantasaistetun lääkityslistan, joka sisältää myös käyttämäsi itsehoidon valmisteet ja ravintolisät sekä kirjattuna lääkehoitosi tavoitteet. Arviointiin kuuluu kirjallinen yhteenveto, jonka huomioista keskustellaan sovittuna aikana. Lääkehoidon kokonaisarviointi on edellistä laajempi palvelu, johon sisältyy tiiviimpi yhteistyö lääkärin kanssa ja usein toteutuukin lääkärin aloitteesta. 

Lääkehoidon arviointi ja kokonaisarviointi

  • Tapaaminen, jossa kartoitetaan käytössä oleva ajantasainen lääkitys (resepti- ja itsehoitolääkkeet, rohdosvalmisteet, luontaistuotteet) lääkkeiden käyttöön liittyvät haasteet ja toiveet.
  • Saatujen havaintojen, laboratorioarvojen ja tietokantojen pohjalta laaditaan arviointiraportti toimenpide ehdotuksin. Lääkäri päättää aina mahdollisista muutoksista.
  • Lääkärin kanssa sovitut muutokset käydään yhdessä läpi ja sovitaan tarvittaessa muutosten jälkeisestä seurannasta.
  • Yhteenvetoraportti luovutetaan asiakkaalle ja lääkitys käydään yksityiskohtaisesti läpi.

Tavoitteena on selvittää lääkityksen ongelmakohtia sekä tukea asiakkaan hoidon optimaalista toteutumista yhteistyössä asiakkaan ja lääkärin kanssa.

Lääkehoidon pulmia voi tarkastella usealla eri laajuudella. Usein arvioinnin laajuus selviää vasta taustoihin riittävästi tutustuessa jolloin voit harkita, jatkammeko laajemman arvioinnin kanssa, vai jatkatko suppeamman tarkistuksen tiedoilla itsenäisesti hoitavan lääkärin kanssa asiaa eteenpäin.  Löydät lisätietoa arvioinneista tästä linkistä.

Saat aina mukaasi kirjallisen raportin  

 

Yksityisyytesi on minulle tärkeää. Huolehdin luonnollisesti asianmukaisesta tietosuojasta. 


Huomioithan, että sähköpostikanava ei ole riittävä tietosuojan kannalta,                            

Ethän lähetä henkilötietojasi yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Ajantasainen lääkitystieto on tärkeää

Vaikka kaikki reseptit ovat sähköisiä ja verkkopalvelut ovat kehittyneet, ajantasainen ja kattava tieto kaikista resepti- ja itsehoitovalmisteista löytyy edelleen ainoastaan tulostettavasta lääkityslistasta.

Voit halutessasi ladata linkistä Suomen apteekkariliiton julkaiseman lääkityslistan ja täyttää sitä ennakkoon.

Lääkityslistaan on hyvä muistaa kirjata myös kaikki  terveytesi hoitoon käyttämäsi tuotteet, joita on saatavilla muualtakin kuin apteekista

Otathan yhteyttä!

Viestisi on lähetetty
Virhe, viestiä ei lähetetä.